Pradaxa a podlitiny

Dobrý den,užívám Pradaxu asi 14 dní.Objevily se mi ale velké krevní podlitiny a jasná krev ve stolici.Jsem z toho vyplašená.Je to normální reakce,která později vymizí,nebo je to závažný vedlejší účinek léku.Slyšela jsem,že proti srážlivosti krve se také užívá Vessel due,který je šetrnější.Prosím,poraďte mi.Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě jde o nežádoucí účinky léku Pradaxa, je nutné vyhledat lékařskou pomoc, co nejdříve. Nejlépe lékaře, který Vám Pradaxu nasadil. Udělá kontrolní vyšetření a rozhodne o dalším postupu. Vessel due není zaměnitelný s léky na ředění krve jako Pradaxa, Warfarin, Xarelto, jde o jinou lékovou skupinu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: