Praskanie v kolene

Dobrý deň! Mám 1,5 mes. od ASK kolena. Mala som utrhlý predný kríž. väz, ale ten sa sám prirástol k zadnému a posunutú čéšku pately. Síce už krásne ohýbam koleno, chodím bez palíc, ale čo ma zaráža, je intenzívne lupanie/praskanie v koleni pri cvičení na rotopede alebo pri zmene polohy nohy. Je to normálne po operáci?

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu, že jste prodělala artroskopii kolena při které je provedena revize kloubního prostoru a struktur nepředpokládám na příklad změny na meniscích, které jsou někdy příčinou lupání. Podobně i nitrokloubní řasa nebo řasy. Zvukové fenomény jsou někdy nevýznamným jevem při pohybu kolena zpět z krajních poloh, kde dochází k podtlakovým jevům v koleni. Jinak je třeba se poradit se svým operujícím ortopedem podle klinického nálezu. Vhodná rehabilitace fyzikální léčbou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Chronická kopřivka a její příčiny
Články: Chronická kopřivka a její příčiny
O chronické kopřivce...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: