Prasklá žíla po odběru krve

Dobrý den pane doktore, před více než měsícem jsemí byla na odběru krve při kterém mi praskla žíla na levé ruce. Okamžitě se vytvořil otok, který jsem měla několik dní a samozřejmě modřina. Ruku jsem asi týden mazala Heparoidem. Dnes jsem zjistila, že místo vpichu je na dotek stále bolestivé, je to normální po tak dlouhé době? Na základě krevních testů mi pan doktor nasadil antibiotika Deoxymykoin na 30 dní z důvodu onemocnění plicními chlamydiemi. Jiné léky neberu. Děkuji moc za Vaši odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není obvyklé, aby místo žilního vpichu bylo za normálních okolností na dotek stále bolestivé. Podle Vašeho vyjádření lze usuzovat, že bylo postiženo sekundárním infekčním zánětem, který se mimo jiné též projevuje lokálním zarudnutím kolem místa vpichu. Ve Vašem případě se patrně neprojevuje vlhkou sekrecí kolem vpichu, proto se nedá provést stěr na bakeriologické vyšetření, takže se léčí širokospektrými antibiotiky.To je také jeden z důvodů, proč pan doktor nasadil antibiotika Deoxymykoin, což je širokospektré antibiotikum tetracyklinové řady. Ale nevím, na základě jakých krevních testů budete užívat Deoxymykoin 30 dní z důvodu onemocnění plicními chlamydiemi. Bydlíte v Praze, z toho důvodu byste mohla eventuelně navštívit moji cévní ambulanci, ordinuji každou středu na chirurgickém oddělení Nemocnice Na Františku, Praha 1.

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: