Předčasná menopauza léčba po trombóze

Vážená paní MUDr. Ulmanová, obracím se na vás o radu při řešení mého gynekologického problému: V roce 2005 jsem v 38 letech porodila svého druhého syna (starší je roč. 1987) a poté začaly mé problémy. Před dvěma lety mi začala vynechávat menstruace. Z tohoto důvodu mi byla doporučena antikoncepce Yadin. Tu jsem posléze (kvůli změnám váhy) změnila na Yaz. Protože jsem letos v únoru po dlouhém letu (Praha - Delhi) utrpěla hlubokou žilní trombózu, nemohla jsem již brát antikoncepci. Posléze, co jsem ji vysadila, již jsem nedostala menstruaci, začaly mi tzv. návaly, přibrala jsem od února 7 kg (nyní vážím 82kg/170 cm) a dost mi padají vlasy. Můj gynekolog mi po pouhém vyšetření ultrazvukem sdělil, že jsem v přechodu a:"Něco si na to kupte..." To mě natolik šokovalo (jeho fundovaná rada - ne diagnóza), že jsem se rozhodla změnit lékaře. Paní doktorka mi udělala hormonální testy, které potvrdily, že se opravdu jedná o přechod. Pak mi začala doporučovat jakési hormony. Musela jsem ji zarazit, aby se podívala do mé karty, že jsem prodělala trombózu. Jsem ve fázi, kdy se léčím i se štítnou žlázou (1* denně Euthyrox 50mg) protože na ní mám změny a je zmenšená a na kardiologii s tachykardií a arytmiemi (Betalog 200 mg 1* denně). Nemohu se zbavit dojmu, že tyto problémy jsou provázané a že způsob léčby-v případě menopauzy ve 43 letech neléčby- není dostatečný. Odmítám si kupovat v lékárně preparáty, o nichž nic nevím a jen na doporučení lékárníka. To si pan doktor představoval, že budu lékárníkovi vyprávět celou tuto anabázi před ostatními pacienty? Moje matka trpí těžkou formou osteoporézy (přechod však ařž v 50 letech) a nerada bych dopadla podobně. Sháním si rady na Netu, ohledně životosprávy v přechodu atd. Právě tyto rady jsem však očekávala od lékařů. Velice se omlouvám za rozvleklost a velice vám děkuji za odpověď Markéta Rodová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Markétko, velmi si cením vaší snahy dopátrat se pomoci pro vaše tělo a duši, proto vám doporučiji, sežente si knihu Američanky Christiane Northrupové Žena, tělo a duše (na trhu vyprodaná, ale třeba v knihovně), je opravdu nádherná, velmi hluboce zpracovaná, dostanete odpovědi i na ty otázky, které jste si ještě nestačila položit :o). Dozvíte se, co jíst, jak cvičit, jaké potravní doplňky užívat, jak myslet, jak redukovat stres a podobně. Existuje i další kniha od ní, která se věnuje také menopause, dá se ještě sehnat na trhu. Odkaz zde: http://knihy.abz.cz/prodej/zdrava-zena-od-prvniho-poceti-po-stari . Preparáty z lékárny jsou takzvané fytohormony, které obsahují látky z přírody s podobným účinkem jako ženské pohlavní hormony a není potřeba se bát, někomu vyhovuje ten preparát a jinému jiný - jsou tam různé rostlinky /červený jetel, kotvičník, ploštičník, soja a podobně/, zkuste si najít ten svůj....a nepoddávkovávejte je, dodržujte dávky, at se mohou projevit jejich efekty. Jen pokud již máte potvrzen pokles hormonů, POUZE na tyto bylinné preparáty nespoléhejte. Musí jít více změn ruku v ruce - strava, pohyb, myšlení, přípravky. Od lékařů v ambulanci v tomto rady moc nečekejte, nemají čas a proto si velmi vážím vaší snahy o vlastní aktivitu a věřím, že bude úspěšná. PS: padání vlasů by mělo vést lékaře k co nejčasnějšímu vyšetření hormonů štítné žlázy, které pokud chybí, také tělo nemůže fungovat, jak má. Navštivte obvodního lékaře, je to jednoduchý test z krve. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x