Přenos infekce při celkovém onemocnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda, když se během celkové nemoci léčím makrolidy (Fromilid 500, Clarithromycinum) má smysl ještě lokální antibiotikum při přenosu infekce do středního ucha (Eustachovy trubice) a do očí. Zánět v uchu se projevuje tlakem do bubínku, kolísavou tupou bolestivostí, šířící se do spánku a zalehnutým uchem. 'Mám čekat až to odezní samo? Trvá to 2 dny. (Nemoc 5. den)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nechci utíkat od přímé odpovědi, ale neřešila bych otázku konkrétního léku/ místního antibiotika/ ,ale ošetření lékařem. Návštěva ORL je rozhodně vhodná, volbu způsobu léčby svěřte lékaři.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: