Přenos zápalu plic

Vážený paní doktorko, doktore je možný přenost zápalu plic, který přešel z chřipkového onemocnění u naší 80 leté babičky na 11 měsíční holčičku kontaktem s nemocným. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné to samozřejmě je. U starších pacientů je totiž zápal plic většinou způsoben bakteriální infekcí, takže přenos je opravdu možný. Definitivní potvrzení ale přinese až bakteriologické vyšetření. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: