Přenos zlatého stafylokoka

Dobrý den, mám otázku..Příteli nedávno diagnostikovali zlatého stafylokoka na kůži a ráda bych věděla, jestli je možné se od něho nakazit

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo. Bohužel jsem od Vás nedostala informaci o tom, zda to byl stěr ze zdravé kůže, nebo z nějaké vyrážky či hnisavého ložiska. Pokud to byla zdravá neporušená kůže, pak to lze považovat za normální nález, na lidské kůži se nachází množství různých bakterií včetně stafylokoků. Jelikož intimní partneři bakterie většinou sdílí, pak lze předpokládat, že budete mít podobnou bakteriální floru jako partner, aniž by to znamenalo jakékoli nebezpečí. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: