Přenos zl.stafylokoka na dvouměsíční mimino

Dobrý den. Měla jsem hnisavou anginu. Měsíc po doužívání atb mě stále škrábe v krku. Jiné potíže nemám. Zítra jdu na stěry krku a nosu na ORL. Výsledky budou až za týden. Mohu být mezitím ve styku s dvouměsíční vnučkou? Mohu ji nakazit v případě, že mi vyjde positivní výsledek třeba na zl.stafylokoka? Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud jste byla přeléčena správně antibiotiky, nebude se v krku vyskytovat žádná patogenní bakterie. Škrábání v krku může způsobit i celá řada virových onemocnění, proto doporučuji styk s vnučkou omezit a vyčkat, až se budete cítit zcela zdráva.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: