Příčina náhlého poklesu krevního tlaku po jídle.

Nikdo z lékařů nepřišel na to,co se mi stává:jakmile se najím běžnou velikost jídla-např. oběd,ihned do 5-10 minut mi klesne TK na hodnotu v průměru 86/63.V tu chvíli cítím tlak v zátylku až k ramenům,jsem prostě "nemožná"-znavená,neschopná nějakého normálního pohybu.Odezní to tak po 20 minutách,ale když se napiji kávy,tak skoro hned.Mám jinak TK celý život spíše nižší,někdy tak optimální okolo 120/80.Na prevent.pohlídkách EKG v pořádku,TK také.Prosím,čím by to mohlo být ten náhlý pokles TK po jídle?Velmi mne to obtěžuje.Děkuji za radu.Helena.

Odpověď odborníka:

Těžko říci, na váš dotaz vám asi se 100% jistotou nikdo neodpoví, jedná se o nespecifický příznak. Může se jednat o přesun většího množství krve k trávícímu traktu a tím úbytku v periferii a následný pokles krevního tlaku. Možná zkuste jíst pomalu, s přestávkami a uvidíte, co to udělá.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: