Příznaky senné rýmy?

Dobrý den, trápí mně už týden ucpaný nos a často kýchám, až je to někdy nepříjemné v krku. Začaly mě svědit i horní víčka, párkrát se mně stalo, že jsem měla úplné vaky pod očima. Oči jsou podrážděné. Když si umyji večer obličej vodou, oči zešílí..řežou a jsou vysušené. Někdy mně svědí jen navečer, někdy i celý den! Zašla jsem nejprve do lékárny, kde mně doporučily - nosní a oční kapky Sanorin - Analergin a LEVOXAL. Po kapkách mám krásné bílé bělmo, oči nesvědí, jen se probouzím ráno s mírným svěděním očí. Tímto se ptám, zda jde opravdu o sennou rýmu a mám zajít ke svému lékaři, anebo vyhledat alergologii. A vedlejší dotaz, když používám kapky Sanorin - Analergin do očí, můžu po pár dnech je přestat kapat do očí a začít kapat do nosu? Nebo můžu kapání kombinovat, ale ponechat denní množství? Děkuji za odpověď. Přeji hezký den,.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu Vašich příznaků se nejspíše o alergii jedná, určitě by se alergologické vyšetření mělo doplnit. Z léků , které Vám byly doporučeny - Levaxal je antihistaminikum - protialergický lék, může se užívat i dlouhodobě po dobu trvání alergických obítží. Sanorin Analergin gtt se mohou používat jak do očí tak do nosu, pouze krátkodobě u dospělých maximálně po dobu jednoho týdne. Pak bych volila jiný preparát. Než se objednáte na alergologii, léčbu může předepsat Váš praktický lékař.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x