Příznaky syfilis

Dobrý den, obracím se na vás se značnými obavami a prosím o radu... V únoru 2008 jsem měl pohlavní styk (orální, vaginální s kondomem). 11.3.2008 jsem s teplotou 38°C, otokem pravé krční mandle, silnou bolestí (při polykání větší) v krku, rýmou v nosohltanu navštívil ORL. Diagnostikována infekční mononukleoza + angína. Předepsáno ATB. Xorimax 500mg. ATB zabrala, ale jakoby slabá - potíže zcela nezmizely. Navštívil jsem obvodní lékařku, diagnostikována hnisavá angína. Předepsána ATB. Penicilin 750mg 3x denně. 10dní. Zabrala okamžitě, po 3 tabletách zcela bez potíží. (Doužíval jsem, skoro 3 měsíce dodržoval jaterní dietu. Po využívání Penicilinu kontrolní krevní testy téměř v normě, lékařka konstatovala, že stav ok, mohu plnou zátěž. Žádné obtíže (během té doby přítelkyně) do druhé poloviny července 2008 (odjezd do Chorvatska, pak hned Krkonoše, Jizerské hory) Objevila se hustá (jako akné) vyrážka na zádech, trochu na prsou a senná rýma. Užil jsem Xyzal proti alergii, nosní kapky Pinosol - vyrážka i rýma slabší, odezněla po 14ti dnech. Před týdnem slabá bolest v krku při polknutí, odezněla po 2 dnech. Opět trochu rýma v nosohltanu. U obvodní lékařky test CRP (bakterie/virus?) Bakterie nezjištěna. Začalo se objevovat sporadicky akné (trup, 2 pupínky stehna) V sobotu při čištění zubů krev - myslel jsem, že jsem se víc rýpl, používám velmi tvrdý kartáček - ale dnes ráno trochu krve v ústech po probuzení. Zjistil jsem jakoby rozleptanou dáseň a začátek patra nad jedničkami se zásahem ke dvojkám, vzadu na jazyku silný bílý potah narušený několika červenými pupínky, stolice i moč od pohledu ok, nicméně trochu ztráta chuti k jídlu a lehká nevolnost od žaludku, po části stran stehen akné, nejdřív lehce bolestivé, samo se zhojuje bez následků, jinde objeví (během cca 3 dnů) -> zděšení, oč jde, a tak píšu sem... Nějak se mi začíná spojovat, co se mi dřív nespojilo a bojím se nejhoršího... Zapomněl jsem doplnit: počátkem října 2008 test na HIV I+II negativní... Chci se zeptat: - Objevil jsem jakýsi "syfilis test" od distributora/výrobce Mirates - je k něčemu? - Jak postupovat, jít k zubaři, ORL nebo rovnou dermato-venerologie? - Mohlo by jít o jinou pohl. nemoc nebo kombinaci? - Mohlo by se jednat o nějakou rakovinu? - Lze případnou syfilis léčit v případě "bezproblémového" pacienta zcela ambulantně? (Měl jsem v nedávné minulosti dlouhodobé problémy s komunikací zejména s vrstevníky a navazováním a zejména udržováním jakýchkoliv vztahů. Řešeno konzultacemi s psychologem i psychiatrem. Nejsem promiskuitní, do společnosti zatím nechodím, vzhledem k současným obavám se ani nechystám. Tj. ty 2 zmíněné slečny byly mé jediné sex. kontakty, takový pokus, jestli to už půjde. Nejbližší, s kterými bydlímv domě (ve vlastním bytě) o nich neví, rád bych léčbu zatím utajil a nepřidělával starosti - což by se v případě hospitalizace asi určitě nepovedlo. Závěrem se omlouvám za předlouhý dotaz, ale myslím, že ty souvislosti bylo třeba uvést... Děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu vaše obavy a navrhuji vám toto řešení: navštivte bez odkladu dermatovenerologa a on zkušeností a testy odhalí, o co se může jednat. Bez těchto testů a prohlídky u specialisty budete tonout v obavách a nic se nevyřeší. Léčba i těchto onemocnění probíhá většinou ambulantně (pokud nejde o pokročilý stav), jistě jde i o dohodu s lékařem a to vy si jistě vykomunikujte. Hlavní je ted - navštívit lékaře a kdyby se vyloučila infekce přenosná pohlavní cestou, lékař vás jistě již nasměruje podle výsledků vyšetření na special. ambulanci, kde by vám kvalifikovaně pomohli a poléčili vás. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: