Problém

Dobrý den,léčím se s lupénkou a Crohnovou chorobou,mám od března 2011 nasazenou bioléčbu Remicade, k tomu používám Asacol,Azaprine a na lupénku Neotigason 25mg denně. Od prosince 2011 mě trápí občasné pocity závratě,nejistoty, rozostřené vidění,jako by se mi vše zdálo,mám strach abych neupadnul, v té chvíli nesoustředěnost a necítím se dobře,poslední dobou mě i občas bolí za krkem.V práci,při nákupech ale i doma u tv mě tyto stavy přepadnou a je mi takto špatně třeba 2h a pak vše samo odezní a cítím se normálně. Byl jsem na Ekg a tlaku Holter a od srdce to není. Obecné neurologické vyšetření taky nic nepotvrdilo. mám zatuhlejší krční páteř. Chci se zeptat na váš názor od čeho to může být? Nejhořší je to,že se cítím normálně a pak mě tento stav kdykoliv nepravidelně přepadne a pak sám odezní po nějaké době.Nebo to mám z psychiky? děkuji za odpověď Doplňuji že EEG ani CT vyšetření jsem neměl.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji domluvit se s Vaším gastroenterologem a kožním lékařem, může jít o vedlejší účinek některého z léků, které užíváte (nevím, jak dlouho obtíže trvají, u biologických léků - ve Vašem příp. Remicade - jsou ale popisovány vedlejší účinky podobné roztroušené skleróze). Vzhledem k rozostřenému vidění by bylo dobré i oční vyšetření (perimetr a vyšetření očního pozadí), dále z neurologických vyšetření evokované potenciály (EMG), dle výsledků případně magnetická rezonance nebo lumbální punkce k vyloučení roztroušené sklerózy. Pokud se podezření na nežádoucí účinky léku potvrdí, měli by Vaši lékaři zvážit jeho vysazení.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Články: Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Pokud hledáte důvod, proč...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Plísně, alergikovo prokletí
Články: Plísně, alergikovo prokletí
Plísně patří mezi velmi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Články: Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Početí dítěte se může, ale...
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x