Problém s dýchanim, kašel, tlak na hrudi

Dobrý den chtěl by se zeptat. Je mi 15 let a už týden se mužů pořádne nadechnout, občas mám silný kašel avšak nic nevykasli, mam tlak na hrudi občas me pichne u srdce ake i na prave straně... byl jsem na rentgenu, avšak ten nic neukázal (žádnou chybu). Chvíli jsem kouřil ale přestal jsem hned po dvou měsících a asi po 3 dnech co jsem přestal nastaly tyto problémy. Nevíte co by mi mohlo byt a jak se toho zbavit? Rodiče mi říkají hypochondr avšak je to velice otravne a těmi plícemi.. díky za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lukáši. Vzhledem k Vašemu věku Vám odpovím pouze obecně, měl byste se poradit s rodiči a zajít ke svému praktickému lékaři, který to bude řešit. Kombinace několika neobvyklých příznaků skutečně může ukazovat na psychickou nadstavbu, nebo takzvaný psychosomatický problém, nicméně se musí nejprve vyloučit plicní nebo srdeční onemocnění. Ale nemám pocit, že by něco takového u Vás hrozilo. Váš pediatr o diagnostice rozhodne. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Protikuřácký zákon – o důvod víc, proč přestat kouřit
Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Články: Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Jako "na houpačce", to je v...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Spolehlivost LH testů
Články: Spolehlivost LH testů
Běžnou metodou vyšetření...
Diagnóza žloutenky typu C neznamená konečnou
Články: Diagnóza žloutenky typu C neznamená konečnou
Když odezní prvotní šok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: