Problém s rychlým tepem atd....

Dobrý den.Již rok a půl mam tyto problémy.Zničeho nic se mi strašně zvýší tep i když jsem naprosto v klidu(ležím a koukám na televizi).Někdy se mi stane že se do toho začnu cítit úplně sláb-motá se mi hlava s rozostřením viděním,přitíží se mi jako bych měl omdlít.Někdy i zhoršené dýchání ale jen chvilkově-většinou jen po dobu zrychleného tepu.A většinou se objevuje taková tlaková tupá píchavá bolest kolem srdce.A objevuje se i bez ostatních popsaných potížích.Jako i někdy jenom zrychlený tep.Nevím jestli to s tím souvisí ale asi dvakrát se mi stalo že z ničeho nic na mě přišel nával horka(doma v klidu při pokojové teplotě) až mě bylo na omdlení.Pokaždé mě jen natočili na ekg a změřili tlak.Kromě zvýšeného tlaku 163/100 a tepu 93(to vše v klidu a když mě to už pomalu odeznívalo)nic nezjistili.U kardiologa zjištěn pouze zrychlený tep(příklad šel jsem do schodů a bylo to jako bych je vyběhl)a ve spánku často se objevující krátkodobá aritmie která mě prý neohrožuje.Tyto problémy jsou poslední dobou častější.Jinak problém trvá někdy pár minut až půl hodiny.Jsem zdráv až na bronchy astma od 18 let a už od mladí mám křivé záda(lordózu,kyfózu a skoliózu páteře).Je mi 32 let.Moc děkuji za odpověď čím by to mohlo být popřípadě nějaké doporučení.Děkuji.Zbyněk.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je důležité jestli máte pocit rychlého tepu nebo opravdu máte rychlý tep. Jestli si změříte tep do 100/minutu nejedná se o žádné vážné onemocnění. Někdy cítíte bušení srdce a rychlý tep, ale Váš tep je v normě. Může se to vyskytovat při dlouhodobém stresu, námaze, nevyspání atd. Nevím, zda-li užíváte léky na vysoký tlak nebo na snížení tepu. Pokud jste byl vyšetřen kardiologem, tak mě více nenapadá. Někdy se potíže samy upraví. Držím palce, snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x