Problém se střevem

dobry den, paní doktorko.chtěla bych vás poprosit o radu.je mi 28 let.jsem skoro 2 roky po druhém porodu.první porod jsem měla císařem(doposud jsem chodívala na velkou jen 2krát týdně).až po druhém normálním porodu jsem měla občas zácpu.poslední měsíc mě zase potrápila..musela jsem každý den jíst sušené švestky,aby se to spravilo.a tak mezi tím mám i prujem,prostě jsem měla skoro 3 týdny zácpu a jednou prujem a pak už měkčí stolici..(pozn. při zácpě nemám nutkání na velkou).a taky jsem si všimla že tenhle ten posledni měsíc mám ubytek na váze,3 až 4 kila dolu.dietu nedržím,jen při té zácpě občas po večeři jdu zvracet,protože jsem měla nadýmání,ale jen 4 nebo 5krát.a při zácpě jednou jsem si všimla hlen na toaletním papíru při silném tlačení.docela mám strach, co by mi mohl být,tak vás prosím o radu.občas mám pocit jako kdybych měla hemeroidy,protoze jakoby mně tam něco překáželo.předem moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše trápení je opravdu velké,obdivuji Vaši trpělivost..Bohužel,bez řádného vyšetření není možné stanovit přesnou diagnosu,a tedy Vám také poradit,co dělat.Je docela možné,že trpíte tzv.syndromem dráždivého tračníku,to je taková porucha fungování orgánu,který má normální stavbu,ale nadměrně citlivě reaguje na různé podněty -tento stav je poměrně častý a vyléčitelný/i když to nějaký čas trvá,ale při Vaší trpělivosti je velká naděje na úspěch/.Jenže-podobné příznaky mohou způsobovat i závažnější onemocnění,například tzv.nespecifické střevní záněty,které se mohou objevit i u mladých lidí.Moc a moc Vás proto prosím,vyhledejte nejprve svého praktického lékaře a tak pěkně,jako jste to dokázala v mailu,mu popište své obtíže.Lékař Vám zajistí základní vyšetření laboratorní a bude konsultovat kolegu-gastroenterologa,je zapotřebí také vyloučit onemocnění endokrinologického původu/porucha funkce některé žlázy s vnitřní sekrecí../Tak,hodně štěstí a neváhejte!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: