Problémy s močenín

Pěkný den, obracím se na Vás s prosbou..Zhruba před 2 měsíci jsem byla na spongioplastice..Po vážném úrazu na lyžích mě špatně srůstají zlomeniny a tak mi zkoušeli odebrat štěp z kyčle. Po operaci mě na 2 dny vycévkovali a tehdy to vše u mě začalo..První dva dny jsem byla jako "průtokáč" každou hodinu na toaletu, kde jsem vždy vymočila velký objem moči.Pak to na chvíli ustalo a zhruba před měsícem se tyto problémy vrátily..Chodila jsem každou hodinu na malou a k tomu jsem začala chodit i tak minimálně 1 x za noc..Byla jsem s tím u obvodní lékařky a ta mi napsala antibiotika na 7 dní (předpokládala zánět)..Výsledky moče byli však negativní a vše v pořádku..Přetrvává u mě potřeba častého močení (vydržím max 3h s tím že se mi začíná trochu chtít už po hodině), kdy objem vymočené moči nepřesáhne 250ml..Piji cca 3 litry denně..a chodím tak 8 - 10 na malou..Po těch antibiotikách je to ještě horší v tom, že mám pocit inkontinence (cítím jak mi z močové trubice ukápne malá kapka moče například při vstávání ze židle apod..) i když je prádlo po kontrole suché..Jsem diabetička na insulínu , ale cukrovku mám dlouhodobě kompenzovanou (glykovaný max 4- 4,5).Nikdy před tím, jsem žádné problémy s močením či záněty neměla.. K tomu mě pobolívá stydká kost na pravé straně a kostrč..Je možné že při vycévkování se mi mohl ten močový měchýř podráždit, či to může být tou spongioplastikou a ochabnutím pánevního dna??Moc nechodím kuli úrazu mohl by to s tím souviset??Z léků beru preventivně warfarin a eutirox na štítnou žlázu.Děkuji za každou radu či vysvětlení

Odpověď odborníka:

Kromě inkontinence jsou všechny údaje o Vašem močení téměř normální. Klidně se může jednat o následek zákroku a dlouhodobého snížení mobility. Měla by jste podstoupit vyšetření urologem. Po vyloučení infekce by se měly nasadit léky na snížení aktivity moč. měchýře. Zbylá vyšetření mají význam spíše až po rehabilitaci.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: