Problémy s močovým měchýřem (8 měsíců)

Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. V dubnu tohoto roku jsem měla zánět močového měchýře, dostala jsem antibiotika, která zabrala, ale dva až tři dny po dobrání se problémy vrátily, jako by byl zánět nedoléčený. Lékař mi ale tvrdil, že moč už je úplně čistá a na další antibiotika to není. Jenže problémy neustupovaly a neustupují dodnes. Mám problémy s vyprazdňováním, nemůžu se vymočit úplně do prázdna, a tudíž mám i časté nucení k močení. Pravidelně navštěvuji urologii, kde jsem podstoupila už i CT ledvin a mm a následně i cystoskopii, kde mi byla zjištěna leukoplakie. Na nic jiného nepřišli a lékař mi tvrdí, že problémy, které u mě přetrvávají nemohou mít s leukoplakií nic společného. Tak mi alespoň předepsal Spasmed, který ale nezabral a následně Tanyz (podotýkám, že jsem žena a je mi 20 let). Tanyz beru už dva a půl měsíce, mám pocit, že problémy lehce ustoupily, ale né úplně. Nejsem si úplně jistá, jestli je v pořádku užívat takovou dobu léky určené pro muže, můj lékař ale tvrdí, ať v užívání pokračuji. Chtěla jsem se proto obrátit na někoho jiného a zeptat se na názor. Příjde mi, že už nikdo neví, co semnou. Prošla jsem už i testama na různé infekce i pohlavní nemoci, jako chlamýdie, kapavka a podobně. Všechny byly negativní. Prosím o radu, co si o tom myslíte, jestli máte ještě nějaký nápad, čím by mohly být tyto potíže způsobeny. Při každé návtěvě urologie mám moč úplně čistou. I krevní testy jsou vždy v pořádku. Můj urolog už neví, co semnou a příjde mi, že se snaží do mě cpát různé léky, hlavně, aby mě nějak odbyl. Také si nejsem jistá, jak by se mělo postupovat v případě toho nálezu leukoplakie. Mám pocit, že se lékaři už nijak nestarají a nechávají to náhodě. Neměly by se provádět nějaké pravidelné kontroly? Mockrát Vám děkuji za každou radu. Jsem z toho už docela zoufalá. S pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, leukoplakie nemusí být kontrolována - je běžná a benigní. Tanyz běžně mohou užívat i ženy, jedná se o urologický lék. Vaše potíže mohou být reakcí měchýře na proběhlý zánět. Osobně bych zkusil silnější léky ze skupiny, kam patří Spasmed

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: