Problémy se stolicí po atb amoksiklav

Dobrý den, ve 21.4.2016 jsem dobrala atb amoksiklav. Od té doby mám problém se stolicí. Vypadá to jako na hemoroidy, ale řekla bych, že nejsou. Dříve jsem na ně trpěla, ale vymizely samy. Neměla jsem je už nějaký ten měsíc. Nejdříve mě konečník jen svědil, ale pak jsem měla problém jít i na záchod. Bolest příšerná a na toaletním papíru trocha krve. Jak jsem tu už jednou četla, tak nejsem jediná, koho to trápí po těchto atb. Tak se chci zeptat, co s tím..? Podle mě je to na 1oo% těmi atb.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po dobrání atb může dojít ke střevní nerovnováze bakterií a přemnožení kvasinek. Doporučuji probiotika (jsou volně prodejná v lékárně) a konečník po každé stolici omýt vodou a natřít gelem z dubové kůry( též volně v lékárně). Do několika dní by mohlo dojít k úpravě, pokud ne, navštivte praktického lékaře.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: