Problémy ze zažíváním

dobrý den! je mi 23roků,jsem hubená 160cm,49kg,a už půl roku mě trápí moje zažívání na velkou jdu 3-4x za den neni to průjem stolice je kašovitá,barva je hnedozelená ale někdy až hodně tmavá ale neni to pořát asi podle toho co sním ale nutí mě to pořát jak když na velkou tyto problémy se mi začali oběvovat rok po porodu,ted jsem těhotná podruhé ve 3 měsíci a mám strach že to může byt Cronova nemoc nebo neco podobného a chci se zeptat jestli to může vyvolat nějaké rizika u porodu?ze svoji doktorkou jsem to řešila hned ještě když jsem nebyla těhotá a ta mi vzala pouze odběry-ty byli vpořátku a poslala mě na endogastroskopické vyšetření -šlauch do žaludku tam mi našli Helikobaktera byl přeléčen a tím se to uzavřelo a dáíl už mě nmevyšetřovali.ale mě by moc zajímala odpověd na otázku kdybych měla např Cronovu nemoc a nevědela o tom že ji mám jaká jsou rizika u porodu normální cestou pro mě a pro dítě ?moc prosím o odpovět děkuji

Odpověď odborníka:

Samozřejmě tyto tzv. nespecifické střevní záněty (jako je Crohnova choroba či ulcerosní kolitida) přicházejí v úvahu, dají se však prokázat jen podrobným endoskopickým či RTG vyšetřením. Pokud by během těhotenství docházelo ke zhoršování vašeho stavu, asi by tato vyšetření byla nutná, ale jinak bych zatím počkala a ev. další vyšetřování odložila až na dobu po porodu. Myslím si, že při porodu vám v tomto stavu žádné větší riziko nehrozí. Je také nutno vyloučit střevní infekce (z výtěrů stolice), onemocnění jater a žlučníku, a ev. i příčinu psychickou - tzv.dráždivý tračník.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: