Průběh černého kašle

Dobrý den.Četla jsem že při černým kašli může být komplikace zánět středního ucha ještě ale není jasně jestli ho mám na další krev jdu 15března.A od včerejška mě bolí obě uši ale spíše to levé a bolest jde kousek na hlavu jakoby nad spánkem.Myslíte že t patří k tomu? Zánět středního ucha jsem už měla jako dítě ale už si nepamatuji na přesnou bolest.Jinak mi paní doktorka včera dala Prothazin.Prý je návykový mamka řekla že už jsem ho měla jako malé dítě.Beru ráno a večer že to ještě může být způsobeno alergií.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Štěpánko, bez klinického vyšetření neposoudím, zda-li máte zánět středního ucha či nikoliv. Jelikož v současné době proděláváte respirační infekci, není vyloučeno, že se zánět rozšíří i do ucha /uší/- indikovala bych ORL /"krční"/ vyšetření, po kterém budete mít jasno. Prothazin Vám byl indikován nejspíš z toho důvodu, že máte exacerbaci, t.j. zhoršení astmatu při respiračním infektu, jak jsem Vám již několikrát psala. Pokud Prothazin nezabere, je nevyhnutné - podle klinického stavu- posílit antiastmatickou léčbu /alergolog, pneumolog/. Držím palce. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: