Antibiotická léčba černého kašle

Dobré dopoledne.Byla jsem tedy u paní doktorky a řekla že dýchání je celkem čisté ale je divné že mám pořád kašel a že se pořád vrací vzala mi tedy krev na černý kašel.Řekla že se špatně zjištuje a že jepodezření že ho mám.Výsledky budou asi za 2týdny.Dala mi antibiotika Klacid ten je na černý kašel?? Inhalátor máme doma už asi 10let ze Švýcarska a inhaluji Vincentku.Je mi 14let.plicní lékař mě nikdy nevyšetřevoval chodím už od pěti let na alergologii do Chebu.Mucosolvan beru do soboty paní doktorka řekla at ho vysadím.Ve čtvrtek jdu na kontrolu ATB mám na 14dní preventivně.hleny nekašlu hodně ale jen občas jak už jsem psala že je kašel dávivý až dusivý a dráždivý a konec kašle je takový dodechnutím.Právě proto mám podezření na černý kašel ale podle mě ho nemám teploty klesli mám jen zvýšený.Začall mě obtěžovat i v noci.Včera hlásili prudce zvýšení černého kašle a příušnic i v karlovarském kraji.Inhalator je jmenuje Kalimero nebo nějak tak.K antibiotikům beru Laktobacily ,,6"".Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Štěpánko, domnívám se, že na kašli se podílí jak Mucosolvan, tak exacerbace astmatu při respiračním infektu- původce si netroufám hádat. Klacid je antibiotikum, které působí proti původci černého kašle, laktobacily jsou výborným doplněním antibiotické léčby. Jsem ráda, že máte inhalátor, moc Vám pomůže. Držím Vám palce, ozvěte se, jak se Váš stav vyvíjí. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: