Průjem

Dobrý den, již 4. den mám průjem (střídavě řídký, vodnatý, někdy pouze hlenovitý) doprovázen pocitem na zvracení, bolestmi celého břicha - především podbříšku a spodní části zad, bolí a motá se mi hlava. Žádné prášky jsem nebrala, piji pouze heřmánkový čaj, denně sním maximálně suchý rohlík, piškoty a suchou rýži. Nevím, zda ještě pár dní počkat pokud se to nezlepší či raději zajít k lékaři. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Veroniko, pokud byla příčinou průjmu dietní chyba, měla by se stolice při šetřící dietě postupně upravit. V případě infekčního průjmu je vhodné vyšetřit stolici mikrobiologicky a podle výsledku případně zahájit léčbu antibiotiky. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x