Průjem dítěte

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor. Mám 23 měsíčního syna. Byli jsme na dovolené v tunisku. Tam po 2 dnech začal zvracet a měl průjem( vodnatý ). Trvalo to 3 dny. Den před návratem ( od průjmu 7 dní ), začal zese vodnatý průjem. Zašli jsme k lékaři a ten předepsal lék enterol a dietu. Enterol dávám a dietu také dodržujeme. Koupila jsem hydratační roztok Kulíšek ale syn ho odmítá pít. Nemá teplotu. Chuť k jídlu má a normálně pije. Je pravda že stolice už není vodnatá ale kašovitá a stále 6. denně. Někdy i více. Mám pokračovat v tomto postupu? Znepokojuje mě že průjem je už tak dlouho. Co by jste doporučil? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina průjmu u Vašeho syna je nejpíše infekční. Požádejte lékaře o kultivační vyšetření stolice (pokud ho ještě neudělal), které umožní zjistit, jaké mikroorganismy jsou příčinou průjmu, a přesněji zacílit léčbu. Opravdu důležité je dbát na pitný režim, u malých dětí může hrozit při dlouhodobějším průjmu dehydratace. Více informací najdete zde: http://www.strevni-zanety.cz/novinky?id=94

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x