Průjmy

Dobrý den, již od října 2010 jsem v léčení s průjmy. Absolvovala jsem mikrobiologické odběry, rozbory krve, koloskopii ale stále bez výsledku. Všechny výsledky nasvědčují že jsem zcela zdráva. Při suché dietě (suchary, rohlíky) průjmy ustávají, ale při návratu k normální stravě jsou rychle zpět. Takové dlouhodobé průjmy vedou zároveň ke ztrátě hmotnosti (cca o 7kg) a jelikož netrpím nadváhou začíná mi to ubírat sil. Gastroentomolog zvažuje potravinovou alergii ale zatím více méně vyčkává zda se to samo neupraví. Jak se projevují potravinové alergie a jak dlouho se čeká na výsledky vyšetření potravinové alergie? Co ještě by mohlo vést k takovýmto nekonečným průjmům? Jaká další vyšetření by měla smysl?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,problematika potravinových alergií je poměrně složitá,vhodné je řešit ji s klinickým imunologem-alergologem.Měla by se rozhodně vyloučit tzv.celiakie/neadekvátní imunit.odpověď na lepek/,v řadě případů se setkáváme s prostou intolerancí některých potravin.Velkým křížem,i když léčitelným,je syndrom tzv.dráždivého tračníku.Považovala bych za vhodné návštěvu endokrinologa-věnuje se otázce funkce žlaz s vnitřní sekrecí,které jsou funkčně propojené/lidé většinou znají alespoň štítnou žlázu-její zvýšená funkce se může průjmy také projevovat/.Vím,že Váš stav je velmi nepříjemný,je však zapotřebí jisté trpělivosti k diagnostickému ujasnění stavu a následně volbě vhodného léčebného postupu..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: