Průjmy

Je mi 21 let a mám obavy z rakoviny slinivky. Už cca pul roku trpím zažívacími obtížemi -hlavně prujmy a mám povlak na jazyku-u praktické lékařky jsem byla několikrát-jen jednou jsme byla poslána na kolonoskopii-která byla negativní a udělali mi krevní obraz a dál jsem se řešení nedočkala-zjistili mi pouze dráždivý trakčník,na který beru léky ale prujmy jsou dál....Na gastro mě neposlali s tím,že v mém věku není třeba se obávat...Tenhle přístup se mi nelíbí a obavy mám dál,ale nevím,jak v tomhle případě postupovat.Přijde mi,že tím,že nejsem " riziková skupina"-nejsem starší,nemám nadváhu atd-tak to bere praktická lékařka hodně na lehkou váhu-ale mě problémy,které neustále mám,jako neustupující prujmy,bolesti břicha atd nepřijdou v normě.

Odpověď odborníka:

Praktická lékařka to rozhodně nebere na lehkou váhu. Byla jste na kolonoskopii, ta byla negativní, máte provedený krevní obraz a diagnostikovaný dráždivý tračník. Tímto máte vyšetření provedené a diagnozu stanovenou. Opravdu byste měla přestat myslet na nejhorší, ve svém věku jste opravdu neriziková skupina, to, že máte strach z rakoviny slinivky je psychický problém, protože rakovina slinivky patří opravdu mezi velmi vážnou diagnozu. Ovšem průjmy mohou být u dalších mnoha diagnoz, včetně alergií. Pokud se vám přístup praktické lékařky nelíbí, navštivte přímo odborníka gastroenterologa, ale určitě postup bude stejný. Pravděpodobně vám ještě vezmou krve na přecitlivělost, na celiakii, doporučí dietu.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: