Pulsování srdce

Dobrý den, již několik dní mi pulsuje břicho. Nejvíce je to zřejmé vleže. Je to pravidelné tepání a vypadá to jako bych měla srdce v břiše. Myslíte, že je možné, abych v mém věku měla aneurysma břišní aorty? Tento problém se mi objevil po dobrání antibiotik, které jsem brala na zánět močového měchýře (Nitrofurantoin-ratiopharm 100mg-10 dní/3 tobolky denně). Příští týden jdu na vstupní prohlídku k mému novému praktickému lékaři, ale bohužel má na mně čas až koncem týdne. Jsem z toho nervózní, jelikož aneurysma aorty může způsobovat bolest břicha a bolest v bedrech, ale také nemusí. Občas mně břicho zabolí, ale to připisuji menstruaci. Nejsem štíhlá a tudíž tato pulsaze asi normální nebude. Nechci být plašan, ale jak o tom člověk začne uvažovat, tak nebude v klidu, dokud mu lékař nesdělí, že je to normální a pulsace břicha není jen symptomem aneurysmatu břišní dutiny, ale může to způsobit i něco jiného. Také si nechci připustit, že by mi prasklo. Moc Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Lea S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez řádného vyšetření nelze aneuryzma aorty vyloučit. V případě potíží je praktický lékař povinen vyšetřit Vás ihned.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Hiv test Zdravím, měl jsem rizikový pohlavní styk. Po 60 a 79 dnech jsem byl...
  • Střevní potíže po pití alkoholu Chtěl bych se zeptat zda by jste mi mohl/a...
  • Otok obliceje Prosim o radu,manžel do svych 53 let nebyl na nic alergicky od...
  • Akné Už dlouho trpím akné na obličeji a především na zádech. Lékař mi předepsal...
  • Prostata Manžel, nyní 55 let, se v r.2014 podrobil biopsii prostaty (PSA 3,63 f...
  • Změny na děložním čípku Je mi 21 let a před 14 dny jsem byla na běžné...
 
Kam dál
Naposledy čtené: