Rakovina

Přeji Vám krásný den. Měl bych na Vás jeden dotaz, mám potíže s krvácením z konečníku a úbytkem na váze. Začnu krvácením, krvácím při defakaci jasně červenou krev. Krev je buď na povrchu stolice nebo na toaletním papíře, zřídka odkapává a krve je celkem dost . Vím, že to může být příznakem rakoviny konečníku resp. tlustého střeva, jediné co mě uklidňuje, že jsem byl před dvěma lety na celkové kolonoskopii a byly mi zjištěny jen hemeroidy, které mi ale zmizely a vím že rakovina tlustého střeva se vyvijí asi deset let z nezhoubného polypu . Co se týká hubnutí měsíc jsem se nevážil a vážím necíleně 57,8 kg před měsícem jsem měl asi 59 a nějaky ten gram navíc ( měřím 162 cm). Vím že nějake drastické hubnutí to není, ale četl jsem že krvácení a necíléne hubnutí značí rakovinu a tak mě to celkem vyděsilo, tak bych rád kdyby jste mi napsala Váš názor děkuji . V rodině rakovinu nemám a je mi 24 let jsem kuřák max 10 cigaret denně a alkohol mi nic neříká . Děkuji s pozdravem Jan.

Odpověď odborníka:

Milý Honzo, hubnutí je známkou většinou už pokročilých onemocnění. Ale u Vás se o hubnutí nedá hovořit, je to jen malý výkyv ve váze. Příčinou Vašich obtíží budou pravděpodobně hemeroidy, ale k potvrzení mojí domněnky Vám doporučuji navšívit lékaře a konečník nechat zkontrolovat.!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x