Rakoviny děložního čípku

Dobrý den, je mi 27 let a v říjnu jsem absolvovala konizaci děložního čípku. Dnes mi na kontrole bylo řečeno, že mám rakoviny 0. stupně a konizaci musím postoupit znovu. Kdybych již měla děti, byla by mi odebrána děloha. Ráda bych se informovala zda-li je fáze 0 nějak zásadně nebezpečná pro mé zdraví a jestli je pro mě lepší a vhodnější si pořídit dítě abyc zabránila rozvoji rakoviny a případnému odebrání dělohy. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stupeň 0 je takzvaná prekancerosa, což znamená, že buńky již nevypadají úplně typicky ale stále se nejedná o rakovinné buňky.Pokud Vám případné těhotenství zásadně nevadí, doporučovala bych ho lehce uspíšit.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Děložní čípek | Od: thess | 27.10.2008 08:12
Je očkování proti rakovině d.čípku potřeba , když v naší rodině nikdo rakovinou d. čípku nemá ?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: