Reflux

dobry den mam 4leteho syna ,ktery mi neustale od kojeneckeho věku blije obloukem po jidle si stěžuje na bolest břiška už dva roky chodime do gastroenterologicke poradny a již před dvěma měsi mu zjistili na ph.metriji kyselost na gastroesofagealni reflux uživa leky motilium.mam strach jestli nemuže v pozdějšim věku dojit k onemocněni jicnu.děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvracení obloukem se vyskytuje u hypertrofie pyloru (vývodná část žaludku) - je to většinou vrozená porucha svaloviny, pokud má zvracení obloukem vaše dítě tak dlouho, jistě lékaři tuto nemoc vyloučili. Pokud ne, zeptejte se na to aktivně při další kontrole. Reflux je někdy přítomný i u dětí, ale pokud je léčený (motilium přispívá k jeho léčbě), není čeho se obávat, také často v růstu dítěte se napraví anatomické odchylky dolní části jícnu, které jej mohou způsobovat. Chlapec může být v dospělosti bez problémů. Docházejte nadále na kontroly, na gastroenterologii jste v dobrých rukou. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: