Rektaktilni varle

Dobry den, muj manzel podstoupil v 11 letech chirurgicky zakrok, aby mu jedno varle nevystupovalo do trisel. Jednalo se nejspis o rektatilni varle, chvili bylo dole, chvili nahore. Podstoupil i hormonalni lecbu injekcemi. Ta nezabrala, tak mu nejspis varle v sourku fixovali chirurgicky. Me by zajimalo, zda tato porucha nema vliv na plodnost? Endokrinolog jim kdysi tvrdil, ze je to potreba vyresit do puberty, nez se zacnou vyvijet spermie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, negativní vliv na plodnost to má, dokud se to nevyřeší. Před pubertou je to vhodnější. Takže nyní má riziko neplodnosti srovnatelné s jinými muži

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: