Resekce tlustého střeva

Dobrý den, děkuji za předchozí zodpovězení dotazu. Bohužel jsem se dozvěděl, že moje bolesti a obtíže pramení také z toho, že mi byla provedena resekce jiné části střeva, než bylo před operací dohodnuto. V orální části sigmatu a v dolní části sestupného tračníku mám vícečetné divertikly. Tato část střeva však zůstala a chirurg ostranil kousek konečníku a tu část esovité kličky, která byla u konečníku. Nechápu to. Tam jsem obtíže neměl. Jak mohlo dojít k takovému omylu, s tím se nedá smířit. :-( Čili bolestivé výchlipky zůstaly, jen se posunuly více ke konečníku, jak je teď nově střevo vedeno. Dá se to ještě nějak napravit? Ostranit zbylou postiženou část sigmatu a napojit na konečník pouze sestupný tračník? Nebo na to už je málo střeva a technicky to nejde a budu mít vývod?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. K tomuto nejsem oprávněn se jakkoliv vyjádřit. Neznám většinu podrobností Vašeho případu, takže nemohu posoudit, co Vašeho ošetřujícího lékaře vedlo k tomuto rozhodnutí. Velmi bych Vám doporučil, abyste primárně kontaktovat právě chirurga, který operaci provedl, abych Vám postup vysvětlil. Věřím, že Vám vše uspokojivě vysvětlí. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: