Revma

Dobrý den,lekař mi diagnostikoval revmatoidní artritidu,je mi 25 let,měla jsem velice silné bolesti,nemohla jsem hýbat rukama a ani našlapovat na chodidla,přes půl roku beru kortikoidy a asi 3 měsíce si každé pondělí pícham injekce (metex pen) mám ale stále silné bolesti, když to řeknu lékařovi, řekne mi že výsledky jsou lepší a musim vydržet a píchat si injekce 2-3 roky, proto se chci zeptat, jestli je to normàlní? (Revma je imunitní onemocnění, tak doufàm že jsem určila správnou kategorii) děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš lékař má pravdu, bolesti mohou odeznívat pomalu. Revmatoidní artritida se může objevit v jakémkoliv věku. Pro diagnosu jsou jasná kriteria, takže pokud u Vás tato diagnosa byla vyslovena, tak je správná. Dodržujte léčebný plán a uvidíte, že se stav postupně začne lepšit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x