Řídnutí vlasu˚

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí vypadávání vlasů (při česání, mytí ale i samovolně). Mám jemné vlasy, které vždy byly řidší, ale od loňského léta jsem zaregistrovala skoro až poloviční úbytek + vysušení, lámání, celkové zničení. V době objevení příznaků jsem trávila celé léto v Řecku, kde jsem prodělala mononukleozu a boreliozu (oboje neléčené) a přibrala 10 kilo. Od návratu do ČR jsem vlasy půl roku nijak nezatěžovala (žádné foukání, žehlení, tupírování a pravidelné stříhání), naopak jsem se snažila dodat živiny pomocí vitamínů Revalid, olejíčků, krémů, masek a kosmetiky Milva. Kvalita vlasů se o něco zlepšila, ale padání pokračuje a vlasy jsou stále zničené, navíc se začaly tvořit suché lupy hned po umytí. Mohla bych poprosit o radu, jak dále pokračovat? Vlasy si nechávám přibarvovat jednou za tři měsíce, kadeřnice tvrdí, že jsou barvy v dnešní době tak šetrné, že naopak vlasy vyživují. Mohu tedy v barvení pokračovat? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Barva zcela jistě vlasy poškozuje, ale nemá vliv na padání a růst nových vlasů. Za tím výpadem bude asi ta kombinace neléčených infekcí, ale pro jistotu bych doporučovala i celkové vyšetření krve ke zjištění příčiny ( železo, kys.listová, vit.B12, hormony štítné žlázy, testosteron, prolaktin, funkce jater, ledvin...). Na suché lupy doporučuji šampon Dercos. Z volně dostupných přípravků pro růst nových vlasů je vhodný např. Belohair.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: