Řidší kost

Byla jsem na rentgenu zubu rekli mi, ze na jedne strane stin doktorka rikala ze to vypada jako ridsi kost.. A ptala se zda me boli zada..ptam se protoze jsme meli v rodine mnohocetly mielom? Je mozna ze snimek nevysel dobre? Mela bych jit na kontrolu krve na paraprotein? Dekuji

Odpověď odborníka:

Adélo, nemyslím si, že by šlo o tak vážnou diagnosu, protože kdyby měla paní doktorka podezření, tak by Vás na vyšetření krve sama poslala. Spíše to vypadá, že by mohlo jít o známku řídnutí kostí, tedy osteoporozu, proto se Vás i paní doktorka ptala na bolesti zad. Nicméně i osteoporoza je onemocnění, které je třeba dovyšetřit a podle výsledků nasadit příslušnou léčbu, čím dříve, tím lépe. Doporučuji Vám navštívit Vašeho praktického lékaře, aby Vás poslal ke specialistovi a v rámci tohoto vyšetření požádejte i o kontrolu krevního obrazu a paraproteinu, především pro Váš klid, že se nejedná o myelom. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x