Rozdvojené vidění

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 28.11.2009
  • uLékaře.cz

K popisu přhody dvojitého vidění odélce 5 min a mozkovou příhodou před 3 lety ,která se projevila potíží při řečí a svěšením koutku úst po dobu asi 3 hodin mám dotaz zda je možné nějaké vyšetření ,které by objasnilo uvedené příhody a zda je nebezpečí závažnější mozkové příhody a možností preventivního léčení . Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Františku! Pokud jste měl před 3mi lety jak píšete drobnou mozkovou příhodu, předpokládám, že jste byl vyšetřen neurologem, který již pravděpodobnou příčinu této příhody stanovil (mohlo se jednat o přechodný uzávěr drobné mozkové tepny na podkladě aterosklerozy, nebo zneprůchodnění mozkové tepny krevní sraženinou jež vznikla při srdeční arytmii, příčin může být více). Riziko, že se tato příhoda bude opakovat, či bude následována velkou mozkovou příhodou snížíte tím, že budete užívat léky na úpravu krevního tlaku a srdeční arytmie, léky na ředění krve, nebudete kouřit a budete dodržovat zásady zdravého životního stylu (strava s nízkým obsahem cholesterolu, pravidelný pohyb). Pokud se u vás vyskytlo dvojité vidění je třeba nechat se vyšetřit neurologem, dále by bylo vhodné doplnit sonografické vyšetření krčních tepen. Návštěvu lékaře neodkládejte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: