Roztroušená sklerosa

Paní doktorko,ještě se zeptám na jednu věc,které nerozumím.Prvotní příčina byla klíště na noze po které se udělal asi 5cm velky červený flek,bylo mi řečeno,že je to jen alergická reakce.Pak nastoupily teploty,bolesti hlavy,motání hlavy,potíže s rovnováhou atd.Neléčilo se to nijak.Asi po roce potíží se udělaly testy kde vyšly nějaké pozitivní látky a těm výsledkům nerozumím.Nyní byly odběry zopakovány a výsledky posílám. je možné kdyby se to přeléčilo ANB ,že by potíže ustaly??? Děkuji moc za odpověd Hezký den

Odpověď odborníka:

Diagnosu neuroborreliosy vyloučí jen vyšetření mozkomíšního moku. Serologie má v tomto případě jen malou vypovídající hodnotu. Z výsledku, který posíláte, je patrné, že jste se s infekcí setkala, ale jinak z něho nelze usoudit vůbec nic.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: