Rtg

Pane doktore, děkuji za předešlou odpověď.Na základě toho,mám další otázku.Ten rtg (volumen pulmonum...) byl udelaný na základě toho,že jdu na operaci se střevama,tak je to před operační rtg. Psal jste,že ty zvětšené plíce mohou být v akutním astmatu,nikdy jsem astma neměla,pouze mam zadržování vody v těle a když mám té vody víc,tak je pravda,že se mi hůř dýchá,jsem rychleji zadýchaná a mám pocit,že mám malou kapacitu plic.Mohlo by to být od toho?Dále píšete,že kapkovité srdce mají asteničtí pacienti,odhadl jste to úplně přesně,jsem nezdravě hubená,ale nedá se s tím nic dělat.A ta elongace aorty,co to vlastně znamená.že ta aorta je delší.Může to způsobovat,že čas času mě pálí a mírně bolí nad prsem v levo a ta boles mi jde do axilární jamky a do části paže,může to být od toho.Děkuji Erbenová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte mít astma, jde o popis plic z pohledu rentgenologa, jinak jsou zřejmě zcela v pořádku. Zadržování vody by se v rentgenologickém obraze projevilo typicky a zcela jinak, dušnost bude tedy mít jinou příčinu. Bolesti na prsou nejspíše nebudou mít souvislost s elongovanou aortou, pokud však budou přetrvávat i po zotavení z plánované operace, bylo by vhodné doplnit kardiologické vyšetření, včetně zátěžového EKG (ergometrie). S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x