Sekret z prsu a nepravidelná ms

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Již půl roku se snažíme o miminko. Máme 2letou dceru (její početí trvalo 2 roky), kojila jsem do jejich 8 měsíců. Již před těhotenstvím, tak i po něm mám nepravidenou MS, přibližně v posledním roce mi z prsou vytéká sekret. Dřív to nebolelo, ale teď se dostavuje "štípání" bradavek. Je možné, že díky tomu nemohu otěhotnět? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, ano je možné že vám stále neklesla hladina hormonu Prolaktin , ten ze zodpovědný za tvorbu mléka, ani poté co jste přestala kojit. Je pravděpodobné, že díky jeho hladině pak u Vás nedochází k ovulaci čili že se nedaří počít další miminku. Objednejte se u svého gynekologa, společně pak najdete řešení

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: