Sexuální problémy vícečetné u mně i u partnera

Pane doktore, mému partnerovi je 60, mně 48. Po asi roční známosti přestal mít partner v období před vánoci chut´na sex. Říkal, že to snad pomine, že má pocit, jakoby mu někdo "zavřel kohoutek". Předtím asi 3 týdny si chválil, jak je rád, že ve svém věku ještě našel někoho, s kým ho sex baví, že už v to nedoufal. Náš sex nebyl nikdy příliš častý, ale celkově se mi nezdál být neuspokojivý ani kvalitou ani frekvencí - obvykle 1x za 14 dní, ale např. o 12 denní dovolené každé 3 dny. Pak nastalo období nezájmu - nejevil o sex zájem 2 měsíce,kdy jsem to nijak neřešila a nechala to času, prodělali jsme oba nějakou ošklivější chřipku, přičítala jsem to i té viroze - pak jsme o tom nějak hovořili, nejprve tvrdil, že jsem přibrala 3 kg a že se mu to nelíbí, za další měsíc, kdy jsem nadbytečná kila shazovala mi sdělil, že to vlastně mnou není, že problém je v něm. V dalším období se sexu třeba po 3 tydnech půstu vysloveně vyhýbal - všemi možnými způsoby - byl třeba ochoten i uměle vyvolat hádku.... Existenci jiné ženy dodnes popírá. Od února jsme měli minimum sex. kontaktů, asi 3, možná 4. Nechal se slyšet, že přímo ODMÍTÁ mít sex častěji než za měsíc, což prakticky znamenalo spíš 1x za 5-6 týdnů. O odborné pomoci nechtěl ani slyšet. Zároven - nebo následně se začal u něj projevovat nezájem o společné aktivity, které jsem se snažila kvůli äktivovat v rámci apelu na jiné stránky vztahu, než je sex. Celkově začal jevit zájem jen o jídlo, televizi a alkohol. Začal mezi mně a sebe stavět 6-8 hodinové vysedávání u Tv s lahví slivovice. Ještě loni na jaře a v letě jsme spolu dělali různé aktivity, jezdili na kole, na in lajnech (sice z mojí aktivity, ale dělali), jezdili na různé výlety atd.(zase z jeho aktivity). Verbálně tedy nejprve dehonestoval náš společný sex, poté dehonestoval naše společné aktivity (že to vlastně prý nemá cenu, vždycky bylo nějaké ALE). Snažýila jsme se ho alespon trošičku krotit ve spotřebě tvrdého alkoholu (60%ní slivovice), někdy se snažil pít méně, ale o to víc se zase napil jindy. To vlastně jen na úvod. Takže frekvence sexu rapidně klesla, po té jsem já měla pocit intimní nečistoty vždy i po tak zřídkavém styku. 2x se mi udělala jakási bolestivá bradavička na hrázi, po delší abstinenci zmizela a po kontaktu se zase objevila. Také jsme cítila nepříjemný zápach při styku a myslela jsme, že to je "moje" a docela mně to vyděsilo. Pak už jsem odmítala sex. aktivity já, i když on přišel. Stejně se mi zdálo, že se jenom nutí,a pak jsem nevěděla, co se děje řekněme zdravotně. Nicméně po úplném vynechání sexu s partnerem bradavičky zmizely zcela a už se neobjevily a protože jsem navázala nikoli vztahový ale intimní kontakt s jiným mužem, přesvědčila jsme se, že onen nelibý pach není ode mně. To vše bych si dokázala ještě nějak vysvětlit. Ale velmi mně zajímá jedna věc. Můj partner měl vždy přiměřené množství ejakulátu. V poslední době, kdy klesla jeho potřeba nebo touha nebo se dostavil až odpor k sexu, neměl ejakulát téměř žádný třeba po 1,5 měsíci absence sexu. Není to divné ? Co se týká psychiky, tak celá tato záležitost je svázána s jistou podrážděností partnera, který byl ještě před rokem velmi milým a zábavným společníkem. "dnes" je jen a především bud zticha - nemluví, nebo rýpe do mých vlastností, nebo se vytáčí kvůli maličkostem, připadá mi, že je na mně alergický. Chápala bych to po 15 letech manželství, ale po 1,5 roce vztahu ? Děkuji, pokud jste nalezl nějaké souvislosti, možné příčiny....Já ten vztah považuji za "mrtvý" a rozhodla jsme se ho ukončit. Nevím ovšem, jestli partner neprochází nějakým těžším obdobím, ve kterém sjem ho třeba měla spíš podržet. Ovšem tento stav trvá víc jak půl roku a situace se stále spíš zhoršuje....Děkuji za reakci

Odpověď odborníka:

Vliv na chování i sexuální funkce partnera může mít alkohol. Pravděpodobné je vyšším věkem podmíněné snížení tvorby pohlavních hormonů. Vyloučitelné není ani onemocnění pohlavních orgánů, čemuž by odpovídal i zmíněný zápach. Pokud chcete a hlavně on situaci řešit a není si sám vědom příčiny, tak by měl být vyšetřen na urologii.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: