Sinus pilonidalis

Dobrý den pane Doktore, Již pár let mě trápí tento problém. Podstoupil jsem první operaci Sinus Pilonidalis v roce 2013. Léčba byla dlouhá a táhla se až do roku 2014. V nemocnici nám řekli, že by to mělo být v pořádku a že by se to už nemělo ukázat. Bohužel tento rok jsem musel na operaci znovu, protože se úplně stejná věc ukázala znovu. Bylo to ještě k tomu přes prázdniny 11.8.2015. Operace byla velká a měsíc jsem ležel v nemocnici + další 2 měsíce léčba. Oběhali jsme 4 doktory, kteří říkali, že to je v pořádku a že už můžu začít chodit do školy a na školní praxe. Jenže po 2~4 týdnech chození jsem opět začal cítit bolesti a návštěva v té samé nemocnici, kde mi už 2x dělali tu samou operaci a 2x slibovali, že se to už neukáže, mi řekli, že si mě zase pozvou 6.1.2016 na další operaci, která bude brána prý více ke kostrči. Nevím, jestli si semnou hrajou a nebo jestli to nemůžou sakra vytáhnout všechno najednou? V Hradci Králové nám udělali i magnetickou resonanci, která jasně ukazovala, jak moc to hluboký je, ale stejně.. výsledek nulový? Naše rodina není zrovna taková, aby se válela v penězech a dokázala neustále kupoval léčivo, které stejnak bud nepomůže, nebo to je zbytečné. Doporučení všech lékařů jsme dodržovali a jinde mi operaci nechtějí udělat, protože dle výsledků od toho každý dává ruce pryč a říkají, že by to měli dělat v té nemocnici, kde mi to už jednou dělali. Nevím čí to je chyba, ale začíná mi to pomalu ničit život. Již 2 rokem se snažím vystudovat školu, ale to bohužel nejde, protože polovinu školního roku proležim bud v nemocnici, nebo doma. Potřeboval bych tedy nějaké doporučení, třeba na co se zkusit optat, nějaký lepší druh operace, který bude 100%, nebo nějakou nemocnici, kde by od toho nedali ruce pryč. Jako zde v Královehradeckým kraji. Děkuji předem za odpověď pane Doktore. Hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u pilonidálního sinu je nejdůležitější odstranit sinus celý. Určitě si s Vámi nikdo nehraje, ale zkomplikovat se může každá operace. Měl byste zkusit ev. reoperaci na oddělení plastické chirurgie, v Hradci i v Pardubicích určitě v nemocnicích jsou. Mělo by to být i daleko rychlejší, pokud se defekt po odstranění sinu zakryje plastikou. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly
Články: Křečové žíly
Křečové žíly, varixy nebo...
Oční projevy alergie
Články: Oční projevy alergie
Zánět spojivek může mít...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: