Sluneční alergie

Dobrý den, za dva týdny odlétám do Řecka na dovolenou a mám strach z alergie, která se mi projevuje na kůži pocitem "píchání jehliček". Chtěla bych se zeptat, jestli se tomu dá nějak předcházet. A zda i solárium může být v této věci prospěšné. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Solárium může kůži do jisté míry "otužit", ale teď je na to pozdě, za 14 dní to asi nestihnete. Doporučuji užívat potravinové doplňky , které zmenšují riziko poškození kůže UV zářením ( např. inneov slunce), používejte jen nejvyšší ochranný faktor (SPF 50), je nutné, aby ochranné krémy měly certifikovanou i vysokou UV A ochranu ( např. Anthelios). Kožní lékař vám může předepsat zklidňující krémy, které byste použila jen v případě obtíží.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: