Snížená funkce štítné žlázy

  • Dotaz od: veronika oulehlová
  • Publikováno: 20.9.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,dnes jsem byla na vyšetření, hodnoty mi vyšli:TSH 5,76 a fT4 13,6.Výška 164, váha 54.Dr.mi nassadila LETROX 50.Moje obvodní mi řekla, že je to jen pro prevenci,když mě k ní poslala a endokrinoložka mi řekla že ji mám sníženou a že to budu brát do konce života a že kdybych to nebrala takk bych mohla mít postižené děti.Můžu při braní těchto prášků tloustnout?A jsou hodnoty v nepořádku?Moc děkuji za odpověď!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přibrat na váze samozřejmě můžete, není to však přímo vlivem těchto léků, ale tím, že mohou ovlivňovat spalování živin v těle. TSH pak máte zvýšený a fT4 v normě (záleží ale na jednotkách). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: