Snížená funkce štítné žlázy a těhotenství

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. 1,5 roku se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy, není autoimunitní, THS při zjištění 6,2. Nyní užívám letrox 75 a hodnota TSH nyní 2,52. Zvýšení z 50 na 75 jsem měla menstuační bolesti,které přetrvávaly neustále téměr 2 měsíce!Při zvýšení na L100 jsem měla silné mimomenstruační krvácení a bolesti břicha, skončilo po týdnu,kdy jsem se vrátila k L75. Hodnotu TSH mám už 3/4roku kolem 2,4-2,5. Nyní jsem v 11 t.t. a zajímalo by mě, zda je tato hodnota v pořádku, nebo bych se měla pokusit o zvýšení dávky letroxu. Ještě dodám, že docházím 1x ročně na glykemickou křivku, protože jsem prodělala těh. cukrovku a výsledky v lednu byli 5,6-3,8-5,4. Se štítnou žlázou mě léčí pouze praktický lékař, na endokrinologii mě neodesílá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k těhotenství bych rozhodně doporučoval konzultaci na endokrinologii. Správná funkce štítné žlázy je totiž velmi důležitá pro vývoj plodu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: