Snížená funkce štítné žlázy po potratech

Dobrý den, v listopadu 2014 a únoru 2015 jsem prodělala zamlklé potraty v 1.trimestru (11. a 9.tt.) Jedno zdárné těhotenství a porod v roce 2012. V rámci vyšetření po potratech mi byla v dubnu 2015 prokázána vysoká hladina protilátek anti TPO >1000 jednotek. Hormony TSH a FT4 volný naprosto v pořádku. Nyní, 8.7.2015 jsem měla kontrolní odběr krve v Synlab, výsledek: TSH 6,22 a FT4 volný 11,1, protilátky Anti TPO 1651!! Ráda bych se vás zeptala: * Jsou tyto hodnoty již potřeba léčit? * Nebude to problém s otěhotněním a v těhotenství? * Mohly být spouštěčem protilátek prodělané potraty? Ráda bych ještě dodala, že mi na imunologii byl prokázán antifosfolipidový syndrom. Může to mít souvislost? Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto hodnoty se léčit nemusí, jen kontrolovat. S otěhotněním by z tohoto důvodu problém být neměl. Potraty s výskytem protilátek nesouvisí. Antifosfolipidový syndrom v souvislosti být může-máte sklon k autoimunitním reakcím.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: