Snížená účinnost ha

Dobrý den, užívám antikoncepci Natalya, už jsem ji jednou užívala, ale vysadila jsem ji asi na tři měsíce. Teď jsem s braním začala znova a beru první platíčko. První pilulku jsem si vzala v první den menstruace večer (neděle) a další den jsem si pilulku vzala o hodinu dříve (ve stejný čas to nešlo), pak jsem tři dny brala antikoncepci ve stejný čas a a v pátek jsem se s pilulkou opozdila cca o 7 hodin a v sobotu jsem si pilulku vzala zase v pravidelný čas. Osmý den (další neděle) jsem měla pohlavní styk. Za celý týden jsem se s braním nezpozdila nikdy o více než 12 hodin, ale braní bylo i tak víckrát nepravidelné a jednalo se o první týden, proto mě zajímá, jestli nemohla být při pohl. styku v neděli snížena účinnost. V příbalovém letáku se píše, že pokud se poprvé začíná s HA, prvních 7 dní je lepší se pro jistotu chránit a nevím, jestli to platí i v případě, že jsem již antikoncepci užívala, ale na tři měsíce ji vysadila a teď se s braním několik dnů zpozdila o pár hodin. Doufám, že chápete, co jsem chtěla říct a děkuji vám předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokus jste měla 3 měsíce pauzu,měla jste použít kondom dle doporučení výrobce,je to jako kdyby jste ji užívala poprvé,s každou nepravidelností se pochopitelně risiko selhání antikoncepce zvyšuje,měla by jste se snažil o pravidelnost. hodina nehraje roli,ale 7 to již je dost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x