Soor

Byla jsem u doktorky a ta mi řekla že mám virové onemocnění dýchacích cest a že mám oslabenou imunitu a k tomu se mi ještě na jazyku vytvořil soor...mohlo by jít o závažné onemocnění ? např. o HIV ?

Odpověď odborníka:

Paní doktorka měla nejspíše na mysli běžnou virovou infekci dýchacích cest, při které může dojít k lokálnímu oslabení slizniční imunity v dutině ústní - tím vzniku sooru.
Pokud by projevy přetrvávaly /nebo se infekce opakovaly/ vhodné by bylo doplnit stěr ze sliznice ev, doplnit imunologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x