Spaní 5 měsíčního kojence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je dobré, aby 5 -ti měsíční kojenec spal na matraci, na které je ještě navíc položený velký polštář z peří a na něm je zavinovačka, ve které syn spí.Tento způsob mě napadl, protože syn hůře usínal a peří, které je měkké a teploučké by mu mohlo vytvořit pocit bezpečí a tepla.Nevím však, jestli je to rozumné kvůli jeho zádíčkům a nebo, zda je lepší dát malý polštářek pod hlavičku a část ramínek.Nerada bych mu kvůli lepšímu usínání nějak ohrozila páteř.Moc děkuji a přeji hezký den.Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto je velmi doporučené....velmi mu prospíváte, tento způsob je vlastně stará metoda, jak děti uklidnit a zavedla ji opět do praxe paní Kiedronová, která se zabývá rehabilitací a správnou manipulací s dětlmi do jednoho roku. Doporučuji její knihu Něžná náruč rodičů, tam se vše dočetete, ale i kdyby ne, je to dobrá metoda, nebojte se. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: