Spaní

dobrý den, již rok mě trápí špatné spaní ...neni to tedy deně ale je to dost časo dostala jsem oxazepan..ten zabe..je to jediné řešení jak vyřešit spánek?? a užívání těchto prášku zhruba tak 10 do měsíce je škodlivé? prášky užívám teprve od listopadu, dříve jsem holt nespala celou noc druhý den jsem byla vyřízená tak to trvalo třeba i dva tři dny pak jsem zase spala 14 dní v pohodě.. Medunka , třezalka nic mi nepomáhá...nechci brát prášky , jsem objednaná na neurologii ale vše dýl trvá..jaké vyšetření bych měla požadovat? a jde spánek nák vyléčet abych nemusela brát prášky? děkuji..šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba analyzovat zejména anamnestická data, to znamená zaměřit se na možnou příčinu nespavosti, okolnosti, za jakých vznikla. Nespavost pak řešit režimovými opatřeními, nemedikamentosní postupy ( V8mi uváděná meduňka apod.) a racionální medikamentosní léčbou podle typu poruchy spánku ( jsou i jiné léky než oxazepam ). Nějaké speciální vyšetření - CT či MR mozku - pokud bude normální neurologický nález a ani anam. data nebudou svědčit pro postižení mozku - se paušálně u nespavosti neprovádí. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měření nitroočního tlaku
Články: Měření nitroočního tlaku
Měření nitroočního tlaku je...
Nervy
Články: Nervy
Nervová soustava slouží k...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: