Spermatokéla opět problém

Tento dotaz v uvozovkách jsem vám již zasílal, dole je další dotaz k tomuto problému. Děkuji za váš čas. „Dobrý den pane doktore. Předem moc děkuji za váš čas a prosím o váš názor. V roce 2008 jsem se úspěšně dle doktora zbavil chlamydií. Od té doby jsem měl prakticky problém jen s pravým nadvarletem. Proto jsem to řešil nejdříve prášky proti bolesti a poté přes urologa kde mi zjistil tzv. spermatokélu a navrhl operaci. Ještě předtím než jsem byl na vyšetření u urologa začal jsem mít problémy s častým škrábáním v krku (prakticky do dnešního dne mě škrábe v krku a nemohu se toho zbavit) dále mě stále až do dnešního dne tzv.řežou oči (mám je zarudlé), pálí mě tváře a rty a mám stále rudý obličej a okolí krku. Dále mě trápí delší dobu svědění (píchání) kůže na celém těle a na břiše a nohou mám fialové flíčky na kůži. Častá je u mě i malátnost, únava a bolest kloubů. Proto jsem uvítal že před operací musím jít na krev a na předoperační vyšetření, kde jsem doufal že se něco zjistí co se mnou je. V krvi mě byly zjištěné hodnoty a tyto byly tučně vytištěné: ALT=1.63 (AST=0.5) , ESR=44, CHLAMG=0.97, CPNG=1.33, BORM=1.01 Dle doktora bylo vše v normě a absoloval jsem tedy operaci. Po operaci problémy, které popisuji výše neodezněli a stále mě trápí. Dnes mám měsíc po operaci varlete a varle se nehojí a stále bolí. Při kontrole u urologa bylo zjištěno, že tam mám znovu tekutinu (boule nad varletem) a hrozí znovu operace. Mě ale to varle bolí úplně na jiném místě než mám tu bouly s tekutinou. Varle bolí jakoby ze spodu. Na bolest beru prášky Ibalgin a palalen a snažím se ledovat varle. Bolest neustupuje a přijde mi, že na obou varlatech mám zduřené cévy nad varlaty. K urologovi mám přijít na ko v srpnu. Proto mám obavu, že varle a ty výše uvedené problémy by mohli souviset s nějakou infekcí a rád bych znal váš názor. Moc děkuji jestli jste můj dopis dočetl až sem a děkuji i za případnou odpověď „ Nový dotaz: Pane doktore stále mě trápí únava a malátnost, bolest v krku odezněla a i řezání oči je menší, ale boule nad pravým nadvarletem tvrdne a řekl bych, že se zvětšuje. Odpověděl jste mě na můj předchozí dotaz výše, že by to mohla být i tuberkulóza, ale ta se projevuje kašlaním a zvýšenou teplotou. Ani jedno nemám. Napadla mě ještě jedna věc před operací jsem měl logicky strach z dřívějších chlamydií a byl jsem u kožní doktorky na stěru z močové trubice, výsledky byly negativní. Ale já výtok z močové trubice nemám. Není možné že by právě ta tekutina nad pravým varletem (o které urolog řekl po operaci, že neví kde se tam vzala a že to nechápe) mohl být ten možný výtok, který je charakteristický právě u neduhů jako jsou chlamýdie či jiná infekce nebo i třeba kapavka?? Snažím se hodně pít, ale i přesto se mi moč zdá nažloutlá a pokud zůstane v močové trubici po močení tak mě někdy pálí na špičce penisu. K urologovi jsem objednán v půlce srpna ohledně posouzení té boule a možnosti předělání operace. Jelikož mě varle stále bolelo byl jsem u urologa i v tomto týdnu. Udělal ultrazvuk a řekl mi, že se nic nezměnilo, že tam nic nevidí a proč jsem vůbec přijel. Já odpověděl, že kvůli bolesti varlat. Co by jste mi prosím poradil? Mám logicky strach z další operace (předělání spermatokély) že se tím nic nevyřeší a komplikace budou stále pokud se nezjistí co se mnou je. Lze ta tekutina kterou odoperují poslat třeba na rozbor? Nebo dá se zjistit infekce či jiné neduhy z moči?

Odpověď odborníka:

Zdravím! Urogenitální tuberkulóza se neprojevuje kašlem ani teplotami. Bohužel Vaše potíže jsou tak rozsáhlé, že Vám nedokážu více pomoci touto cestou. Jak sám píšete, tak na urologii jste vyšetřován, tak tam by měli vědět vše o Vašem stavu a také Vám pomoci. Navíc se domnívám, že Váš problém už dalece přesahuje potíže odbornosti urologie. Tekutina není nahromaděný výtok - půjde o vodní kýlu jako následek předchozí operace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: