Špinavý prst a antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, měla bych otázku ohledně antikoncepce..Před půl hodinou jsem si zapila antikoncepci, po zapití jsem si všimla, že mám řasenku na prstě (ukazováček) - tímto prstem společně s palcem vyjímám prášek z blistra a následně dávám do úst. Před zapitím jsem si ruce nemyla, jen jsem si je utřela do suchého ručníku (utřela jsem si spíše jen dlaně) a řasenka se z bříška prstu neotřela a tím bříškem prstu ten prášek beru. Chci se tedy zeptat, jestli mám užít náhradní prášek, nebo jestli má ten prášek nějaký obal a ten když se "ušpiní" tak to nevadí? Hormony jsou v jádru prášku nebo už v tom obalu? Moc děkuji a omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale kdybych Vám nenapsala, tak by mě to akorát trápilo. Moc děkuji, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vůbec není třeba užívat náhradní tabletu, nedošlo zcela jistě ke sníženému vstřebání tablety.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: